Anna och Torkel Idéhn Lidköping Hälsocenter

Anna Idéhn

Leg. sjuksköterska inom medicin/kirurgi.

Har sedan 1985 arbetat med skolmedicin och komplementär medicin. Ett intresse att bygga en bro mellan konventionell skolmedicin och alternativa medicinen har alltid legat varmt om hjärtat. Satsade enbart på komplementär medicin 1992.


Dipl av Dr. Bayer lab i Stuttgart inom helblodsanalys och vitamin/mineral terapi.


Dipl och certifierad mineralterapeut inom vävnadanalys på hår i samarbete med Dr. David Watts, Trace Elements USA.


Anna Idehn. Sjuksköterska inom medicin och kirurgi

Hormonell Obalans

"Vid 35 års ålder kan man börja sin resa med förklimakterie och hormonerna kan ställa till det i kroppen. Du är inte alls ”galen”, även om det känns så! Och du kan faktiskt lindra besvären med rätt kost och näring och vävnadsanalys."

ELOS / IPL

Hårborttagning, skin tightening, borttagning av pigmentfläckar, minskning av ytliga blodkärl i ansiktet, hudförbättringar.

ELOS / IPL - behandlingar

ELOS Resultat
ELOS RESULTAT
ELOS RESULTAT
ELOS RESULTAT

Permanent hårborttagning

Med ELOS uppnår vi permanent hårborttagning av anagent hår. Det innebär större delen av det hår som du kan se just nu. Håret har en livscykel som består av tre faser; Anagen, Katagen och Telogen. Denna livscykel ser olika ut över hela kroppen. För att uppnå effektiva resultat kan det krävas ända upp till 18 månader innan större delen av håret är borta. Redan efter 2-3 behandlingar märker du stor skillnad om förhållandena är rätt.

100% hårborttagning är nästan helt omöjligt. Vilket resultat du kan uppnå beror helt på dina förutsättningar. Är håret tjockt eller tunt, mörkt eller ljust? Ligger hårsäcken djupt eller ytligt? Är din hud mörk eller ljus? Har du en aning mer manligt könshormon? Som du förstår så kan man aldrig i förväg förutse ditt slutresultat.

Med ELOS går det snabbt att behandla stora ytor åt gången. Hela ben eller en rygg är inga problem och ingen eftervård hemma krävs.


Hudförbättringar

Med ELOS kan vi effektivt reducera både pigmentfläckar och ytliga blodkärl i ansiktet. Dessutom kan vi göra din hudyta mycket jämnare. Förstorade porer kan vi också minska ner. 


Pigmentfläckar

Med en kraftig ljuspuls i kombination med Bi-polarisk Radiofrekvens värmer vi upp pigmentet till en nivå där det koagulerar. Efter ca 2 veckor har större delen av pigmentet försvunnit. Ibland kan ytterligare några behandlingar behövas med några veckors mellanrum.

KLICKA HÄR för att ladda ner broschyr


Ytliga blodkärl i ansiktet

Med en kraftig ljuspuls i kombination med Bi-polarisk Radiofrekvens värmer vi upp blodets färgämne, hemoglobin, så att kärlväggen kollapsar. Är kärlet mindre så försvinner det omedelbart. Är det lite större kan det behövas några veckor innan hudens immunsystem forslat bort det. Ibland kan ytterligare några behandlingar behövas med några veckors mellanrum.


Jämnare hudyta och mindre porer

Med vår unika ELOS teknologi når vi djupare ner i huden i jämförelse med andra liknande system. Tack vare kombinationen av ljus och Bi-Polarisk Radiofrekvens får vi en stor effekt på hudens kollagenproduktion. Redan efter några behandlingar får hudytan en jämnare struktur och porer har minskat i omfång. Resultaten är mycket individuella men klart synbara.


Vävnadsfasthet, Skin Tightening

Med vår unika Skin Tightening går vi på djupet och gör hela huden fastare. Den är perfekt för dig som vill lyfta delar av ansiktet eller få en generellt fastare hud i hela ansiktet. Även kroppen går att behandla. Perfekt inför en fest eftersom du får ett omedelbart lyft. Då utför vi behandlingen dagen innan du vill få lyftet. För långvarigt resultat krävs mellan 4 - 6 behandlingar.

Hårmineralanalys

Läs mer Här om hur vi jobbar gällande mineralanalyser.


Vad visar en hårmineralanalys?

Förutom mineralstatus i kroppen visar analysen:


Ämnesomsättningstyper:

Relationen mellan kalcium och fosfor visar om du är parasympatisk (långsam) eller sympatisk (snabb) dominerad.
Det finns olika nivåer beroende på binjure- och sköldkörtelfunktion.

Binjurefunktionen:

Natrium- och kaliumnivåerna representerar binjurefunktionen.

Skölkörtelfunktionen:

Relationen mellan kalcium och kalium påvisar bra, hög eller låg sköldkörtel funktion. Detta tillsammans med binjurefunktionen är avgörande för den hormonella balansen och totala ämnesomsättningen i kroppen.

Kostråd:

Analysrapporten visar vilka födoämnen som bäst stödjer ditt personliga behov och ämnesomsättningstyp.

Personligt förslag till intag av kosttillskott:

Genom håranalysen får du ett specifikt skräddarsytt kosttillskottsprogram som helt tillgodoser dina behov för ett effektivare resultat.

Tendenser till vissa sjukdomar:

Analysen visar genom din näringsstatus tendenser till sjukdomar och gör det möjligt att påverka dessa med naturliga näringstillskott.

Förklaring till befintliga symtom:

Med patientens anamnes som grund kan analysen tillföra viktig information som hjälper terapeuten till målinriktad åtgärd.

Är kosttillskott nödvändiga?

Vetenskapliga undersökningar visar att över 90 % av befolkningen i västvärlden har brister på flera vitaminer och mineraler. Vi äter ofta en kaloririk men näringsfattig föda.

Kosttillskotten kan ge en extra försäkring vid tillstånd där man behöver extra mängder av vissa vitaminer och mineraler.


Exempelvis:

 • De som röker och utsätter sig för miljögifter behöver extra mängder c-vitamin och andra antioxidanter.
 • Gravida kvinnor har större behov av vissa vitaminer och mineraler som kalcium, magnesium, järn B6 folsyra m.m.
 • De som idrottar aktivt kan förbränna förutom kalorier, extra vitaminer och mineraler, speciellt magnesium, krom och zink.
 • Om man har ett sjukdomstillstånd kan man behöva extra skydd av vissa näringsämnen.
 • Stress slukar B vitaminer och orsakar extra behov av dessa.
 • Vitaminer och mineraler används mer och mer som medicin för att "bota" vissa sjukdomar tex zink för anorexi, magnesium för oregelbundna hjärtslag, krom för blodsockerbesvär, c-vitamin för problem med immunförsvaret m.m.
 • Kosttillskott kan användas för att rätta till näringsbalanser som upptäcks via hårmineralanalys och som återställer kroppens biokemiska balans.
 • Mineraler kommer in i näringskedjan via växternas rötter. Marken och därmed födoämnen innehåller mindre nu än förr p.g.a. försurningen.


Biokemisk individualitet

En del människor kan behöva upp till 2-10 ggr mer av en vitamin, mineral eller aminosyra än andra.

RDA-nivå - för praktiskt taget alla friska människor.

De som inte passar in:

1.Mycket stor eller liten kroppsvikt.

2.Lever i varmt eller kallt klimat.

3.Hårt arbete, träning eller stress.

4.Parasiter.

5.Röker.

6.Använder p-piller.

7.Infektion.

8.Utsätts för strålning.

9.Psykisk press, stort ansvar m.m

.10.Stark miljöpåfrestning.

11.Människor med sår, brännsår och trauma.

12.Nyopererade.

13.Intar mediciner.

14.Alkoholkonsumenter.

15.Gravida eller ammande kvinnor.

16.Ämnesomsättningsstörningar.

17.Dålig matsmältning.

18.Långvarig kronisk sjukdom.

Hormonell Obalans


Tankegångar enligt Mia Lundin


Mia Lundin har en specialistutbildning inom gynekologi och obstetrik. Det kan närmast översättas till legitimerad sjuksköterska och barnmorska i Sverige. Hon har hjälpt massor av kvinnor på sin mottagning i Santa Barbara, Kalifornien och nu även i Stockholm, Sverige på sin mottagning HerCare att hitta balans när det gäller hormoner och hjärnans kemi. Hon vet själv hur det känns att försöka hänga med i svängarna när hormonerna åker upp och ner och man tror att det aldrig ska ta slut.

Vid 35 års ålder kan man börja sin resa med förklimakterie och hormonerna kan ställa till det i kroppen. Du är inte alls ”galen”, även om det känns så! Och du kan faktiskt lindra besvären med rätt kost och näring och vävnadsanalys. Hos mig går vi igenom din anamnes, diskuterar en skräddarsydd näringskur, ev baserad på en hårmineralanalys. Där förhållande mellan zink och koppar är av särskilt intresse eftersom dessa är en spegling av ditt östrogen - progesteron förhållande. Läs boken ”Female brain – gone insane/Kaos i Kvinnohjärnan”.


Hjälp! Har jag blivit galen?

De flesta läkare känner inte till sambandet mellan kvinnors hormoner och deras mentala status. Allt för många kvinnor får höra: ”Dina emotionella problem sitter bara i huvudet”. Det betyder inte att du håller på att bli ”tokig” – utan du lider av en hormonell och biokemisk obalans.

-Jag vet också hur överväldigad, hopplös och förtvivlad man kan känna sig om man får lida i ensamhet, säger Mia.
Nu kommer en svensk översättning av hennes bok Female brain – gone insane, Kaos i kvinnohjärnan. Där delar hon med sig av den kunskap hon samlat på sig och berättelser från de kvinnor som har genomgått hennes behandlingsprogram och nu lever ett friskt och lyckligt liv.

De patienter hon möter på sin mottagning lider av klimakterie- och övergångsbesvär som depression, oro och panikångest, sömnlöshet, hypotyreos, binjuretrötthet och IBS.
- Jag har aldrig träffat så mycket utbrända kvinnor i hela mitt liv, berättar Mia. Man blir ledsen och bedrövad när man ser hur många som inte mår bra, och som skulle behöva mer hjälp, säger hon.

- Kvinnorna ska inte längre behöva acceptera att vid en viss tid i livet befinna sig i en känslomässig berg- och dalbana utan synligt slut. Jag vet hur enkelt problemen kan lösas. Nu är det dags för de svenska kvinnorna att upptäcka möjligheterna, säger hormonspecialisten Mia Lundin och menar att kvinnor som lider av hormon-relaterade problem måste tas på större allvar. Hon har utvecklat en metod som inkluderar hela processen från analys och diagnos av den hormonella balansen till behandling av eventuella rubbningar.

Genom att få hjälp att identifiera ditt näringsbehov, reducera stress, göra livsstils-förändringar och tillföra bioidentiska hormoner, för att återställa hormonbalansen och balansen av signalsubstanser, kan du som kvinna få tillbaka ditt liv.


Dessa frågor jobbar Mia med på sin klinik i Sverige och menar att detta är frågor och funderingar som du kan/bör ha med din behandlande läkare:

 • Klimakterier, förklimakteriet och PMS.
 • Hur identifierar man vilken hormonell fas man befinner sig i? Vilka hormoner och kosttillskott kan man få för att känna sig lugn och harmonisk igen?
 • Hormoner som håller dig frisk och glad. Vad är bioidentiska hormoner? Hur dom skiljer sig från syntetiska hormoner? Trött och utmattad. Kan det vara binjureutmattning?


Ät så här, enligt Mia Lundin:

 • Börja morgonen med en frukost med mycket protein. Gärna en ”hjärnstärkande smoothie enligt Mia”.
 • Undvik kaffe
 • Ät minst 3 mål mat per dag, med mycket protein!
 • Hoppa inte över några måltider
 • Undvik socker, artificiellt socker och härdade fetter och vetemjöl.
 • Begränsa till alkoholintag
 • Drick 8 glas vatten per dag
 • Uteslut halvfabrikat ur din diet. Om du inte kan utala något du ser på förpackningen, ät det inte!