Anna och Torkel Idéhn Lidköping Hälsocenter

Torkel Idéhn

Fysioterapeut, certifierad massör, ryggspecialist enligt Ackermannmetoden.

Har idag lång erfarenhet i yrket och flera utbildningar i bagaget.Började min bana 1986 som massör och är kvalitetsäkrad och certifierad av Branschrådet Svensk Massage. Därmed godkänd och försäkrad genom Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. En kvalitetsstämpel för dig som kund.Har sen byggt på med kompletterande behandlingsmetoder bl.a. med målinriktad kiropraktik vid Ackermanninstitutet. Har gått kurser i Body Harmoni och Phsycology of Vision för fördjupad självkännedom.


Har även assisterat på utbildningar i Phsycology of Vision på ett flertal ställen i Europa med inriktning på personligt ledarskap.

Senast har utbildning o certifiering avlagts inom NLP (neuro-lingvistisk-programmering) där en NLP master practitioner har förvärvats.

Med engagemang och fullt fokus på dig i en timma vävs dessa kunskaper och behandlingsmetoder ihop till holistiskt synsätt,som gör att jag kan tolka och behandla kroppens signaler om obalans i livet.

Du kan även engagera mig som föredragshållare. Ofta brukar man lockas till skratt och igenkännanden!


Torkel Idehn. Fysioterapeut, certifierad massör, ryggspecialist enligt Ackermanmetoden

Massage

Massage har en stor inverkan på kroppen.

Ökar blodcirkulationen bl.a. läs mer här.

Akupressur

Man använder fingrarna och letar upp punkter på kroppen ungefär som vid akupunktur, fast där har man nålar. Man trycker på eller masserar dessa punkter.

Målinriktad kiropraktik

Behandlingsteknik för kotor och skelett, mycket viktigt för ett fritt flöde i nervsystemet och dess påverkan på inre funktioner. En mycket bra behandlingsform för dig som fått akut ryggskott eller nackproblem. Bra kombination med massage eftersom spänningar i muskler drar i skelettet.

OBS! VIKTIG KIROPRAKTISK INFO:

Den Kiropraktiska modell jag företräder är inte legitimationsgrundande. Min utbildning har jag gått privat på Ackermanninstitutet I Stockholm. Denna behandlingsmetodik är ett resultat av 40 års ryggforskning. Ansvarig för metoden är Paul Ackermann Leg.ortoped.

Då det förekommit vissa påhopp och hot från de legitimerade kiropraktorerna vill jag redovisa följande. Kort bakgrund:

De legitimerad kiropraktorerna har i ett försök att vinna patienter anmält icke legitimerade kiropraktorer till Konsumentverket. Motiveringen ska då vara "falsk marknadsföring" och grunden för detta skulle då vara "bristande patientsäkerhet".

I Högskoleverket rapport och utredning om de Svensklegitimerade Kiropraktorernas utbildning framgår att deras utbildning "SAKNAR VETENSKAPLIG FÖRANKRING". Högskoleverket kan därför inte kvalitetssäkra deras verksamhet.

I hälso och sjukvårdslagen framgår att all legitimerad personal som arbetar inom sjukvården måste arbeta utifrån Vetenskap och beprövad erfarenhet.

För min egen del använder jag bara Kiropraktisk behandling som ett komplement till annan behandling.

Djupet i mina behandlingar utgörs av en kombination utav, massage, NLP och egenvård. En behandling med god effekt på signaler om att kroppen är i obalans.

Vad jag vill ha sagt med stycket ovan är kortfattat att jag inte arbetar med den Svensklegitimerade "icke vetenskapliga" kiropraktiken, som både saknar patientsäkerhet och kvalitetssäkring.

Andningsintruktör

Att det är viktigt att andas är ingen nyhet. Bara några minuters syrebrist kan för alltid förstöra hjärnans förmåga att bearbeta inkommande information. Men det är inte bara viktigt ATT vi andas, utan också HUR vi andas.


En andning som bara är lite obalanserad ger över tiden stora negativa konsekvenser eftersom vi andas så mycket varje dag.

Andningen speglar vad som pågår i kroppen — både tankar och känslor och om vi är stilla eller om vi rör på oss.

Genom att ta kontroll över vår andning kan vi påverka våra tankar och känslor, våra inre organ som hjärta och hjärna och kroppens olika funktioner som muskelrörelser, matsmältning och immunförsvar.


 • Sover du oroligt? Snarkar du?
 • Andas du häftigt när du tränar?
 • Stressad: En hjärna som ofta går på högvarv?
 • Har du låg energi och uthållighet?
 • Högt blodtryck eller andra hjärt/kärl-problem?
 • Nedsatt sexuell förmåga?
 • Är du ofta rädd, orolig, arg eller ledsen?
 • Problem med återkommande infektioner i luftvägarna?
 • Är du överviktig? Lider du av fetma?
 • Upplever du smärta och värk?
 • Är du ofta täppt i näsan?


Försämrade andningsvanor

Om du svarade ja på någon av ovanstående frågor, kan förbättrade andningsvanor leda till stora hälsovinster.

Försämrade andningsvanor är väldigt vanligt. Vi andas snabbt, ytligt, håller andan, tar stora andetag m.m. Men de flesta människor är inte medvetna om att de har en andning med stor förbättringspotential.

Titta på listan nedan. Kanske blir du överraskad över att alla dessa aktiviteter indikerar försämrade andningsvanor:

 • Harklar dig i tid och otid (en harkling är ett andetag)
 • Håller andan när du koncentrerar dig
 • Andas forcerat när du pratar
 • Har munnen öppen när du tränar
 • Andas snabbt, högt uppe i bröstet när du blir stressad
 • Snarkar när du sover (en snarkning är ett andetag)


Utbildad instruktör av Anders Olsson.

Läs mer om Medveten Andning här!


Kurs i cellminne

Har du hört att du blir vad du äter? Om det är så innebär det också att du blir som du lever? Hur lever du?

Kroppen har hängt med i några år, kan du tänka dig att det sätter sig minnen utav ditt leverne i kroppen. Vår bil är vi ofta noggranna med att serva och laga. Hur är det då med oss människor? Hur ofta blir sinnet eller kroppen servade? Du kanske går på läkarkontroll ibland. Du får kanske besked att åtgärda eller förändra något.

Det kan vara svårt att bryta gamla vanor och mönster. Första steget till förändring är att bli medveten, att identifiera, hur det har blivit så här?

Kurs i cellminne är till för att ge dig användbara verktyg till att förstå och identifiera och sen kunna få en förändring till det bättre. Tänk om det är så lätt att leva ett enklare liv?

Att börja med en förändring hos sig själv kommer att förändra hela din omgivning, ja kanske till och med hela världen. Det är enkelt att säga: -Jag bara är sådan... och då få ett låst läge istället.

Men livet är för kort för att ödsla energi på att känna sig låst och irriterad. Öka förståelsen om dig själv och ditt beteende och öppna vägen för bättre kommunikation.

Vill du veta mer? Då är Cellminne-kursen något för Dig.


Kontakta oss Här!

Holistisk Behandling

Behandlingarna genomförs med ett helhetstänkande. Hälsan är en fråga om balans, därför går mycket utav behandlingen ut på att hjälpa Dig att förstå och skapa en långsiktig koppling mellan kropp och själ.

Behandlar utifrån tanken att identifiera orsaken istället för symtomet till en nedsatt funktion eller smärta i kroppen. Dvs förstå och kunna göra något åt situationen innan det smärtar i kroppen. Enkelt förklarat: om ratten i en bil skakar gäller det att koppla det vidare till att det kanske är hjulen som måste justeras!!

Om du har ont en längre tid kan ett haltande eller en speciell hållning bli permanent även om det onda är borta.

Arvet påverkar oss givetvis mycket, enligt Torkel spelar också miljön en stor roll. Ett barn som adopteras går oftast likadant och har ett rörelsemönster som är väldigt likt adoptivföräldrarnas.

Ibland under behandlingens gång uppstår många frågor och funderingar kring hur man har hamnat i sin situation med kanske smärta spänningar eller annan problematik:
Vad är det som inverkar egentligen?
Har du någon gång funderat över varför du tänker och tycker som du gör? Varför är du kanske missnöjd med dig själv? Varför är du bra på vissa saker och mindre bra på annat? Funderar du på varför andra tänker och tycker som de gör, kanske väldigt olikt dig? Hur har det blivit så? Skulle du vilja kommunicera lättare med andra människor och till och med dig själv? Är det något mer i livet som du skulle vilja förbättra förenkla förändra? Då är kanske en kurs i Cellminne något för dig. Den ger dig verktyg som du också får reda på hur du skall använda i det vardagliga eller arbetslivet.


Kroppspråk

Bli den alla lyssnar pà - knepen för ett vinnande kroppspråk


Jobba med ditt kroppsprak och bli en person som andra lyssnar pả. Kroppsspråksexperten Erik Dahlkvist delar med sig av sina bästa tips.


Det gäller att tänka pa att man inte bara talar med läpparna, utan också med kroppen, skriver Affärsvärldens.se, som intervjuat experten Erik Dahlkvist som håller kurser i ämnet för studenter och företag.


Bill Clintons rynkade panna, samtidigt som han förnekade att han hade haft sex med Vita huset-praktikanten Monica Lewinsky, är ett exempel pà en situation där läppar och kropp talade olika spräk. Och bluffen avslöjades naturligtvis.


Här är de bästa knepen för att använda kroppsspräket pả rätt sätt:

 • Det gảr att päverka kroppspråket genom att förändra sättet att tänka. Om du uppfattar en person som aggressiv och det fär dig att mumla och titta ner i marken, tänk då om - personen är "rädd och jag ska hjälpa honom att komma över det", berättar Erik Dahlkvist för Affärsvärlden.se.
 • Det är bra att ha självinstruktioner med sig till exempelvis ett möte, genom att ha en mening i bakkhuvudet - exempelvis jag ser möjlighet till förbättring - får kroppen ett bättre uttryck.
 • Var glad! Att vara glad är en stark trygghetssignal, eftersom det inte gär att vara glad och rädd samtidigt. Och vi är genetiskt programmerade att lyssna på trygga människor eftersom de har haft bäst förutsättningar att ta oss ur faror.
 • Av samma skäl - undvik att använda skyddsreflexer som att skjuta upp axlarna och flacka med blicken.
 • Ett kallt "pokerfejs" är inte heller nägon bra idé, eftersom man då inte skapar någon relation till motparten. Ett föraktfullt uttryck ska också undvikas.